Full settlement letter, tak semua bank terima? - www.hardwarezone.com.my

HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read
HWM Malaysia on Facebook

Full settlement letter, tak semua bank terima?

Reply
 
Thread Tools
Old 07-11-2019, 11:01 AM   #1
zandra
Junior Member
 
zandra's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 54
Full settlement letter, tak semua bank terima?

Salam..

Nak mengadu..

Saya ada hantar application loan ... semua document cun ..criss cun ...termasuk attach full settlemet letter ... result akhirnya fail gak..
reason - sejarah lama punya cite walaupun dah setahun settle...

Adakah semua bank terima/tak terima full settlement letter sebagai penyelesaian kes sebelum ini? maksudnya tengok bank gak kerr.... asyikk..jawapan low scoring je.
zandra is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2019, 10:00 PM   #2
matakaki
Junior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 8
Salam..

Nak mengadu..

Saya ada hantar application loan ... semua document cun ..criss cun ...termasuk attach full settlemet letter ... result akhirnya fail gak..
reason - sejarah lama punya cite walaupun dah setahun settle...

Adakah semua bank terima/tak terima full settlement letter sebagai penyelesaian kes sebelum ini? maksudnya tengok bank gak kerr.... asyikk..jawapan low scoring je.
bergantung pada bank lah kan. kdg2 lepas je
matakaki is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2019, 09:53 AM   #3
wan008
Junior Member
 
wan008's Avatar
 
Join Date: May 2019
Posts: 8
Salam..

Nak mengadu..

Saya ada hantar application loan ... semua document cun ..criss cun ...termasuk attach full settlemet letter ... result akhirnya fail gak..
reason - sejarah lama punya cite walaupun dah setahun settle...

Adakah semua bank terima/tak terima full settlement letter sebagai penyelesaian kes sebelum ini? maksudnya tengok bank gak kerr.... asyikk..jawapan low scoring je.
Depend on bank jugak sebenarnya, mostly memang akan tengok past history jugak. Maybe makan masa if nak apply jugak dgn bank
wan008 is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2019, 09:55 AM   #4
wan008
Junior Member
 
wan008's Avatar
 
Join Date: May 2019
Posts: 8
bergantung pada bank lah kan. kdg2 lepas je
Agak jarang lah bank nak lepaskan kalau dah Ada yang lama punya.
wan008 is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2019, 12:13 PM   #5
channy89
Junior Member
 
channy89's Avatar
 
Join Date: May 2019
Posts: 15
Salam..

Nak mengadu..

Saya ada hantar application loan ... semua document cun ..criss cun ...termasuk attach full settlemet letter ... result akhirnya fail gak..
reason - sejarah lama punya cite walaupun dah setahun settle...

Adakah semua bank terima/tak terima full settlement letter sebagai penyelesaian kes sebelum ini? maksudnya tengok bank gak kerr.... asyikk..jawapan low scoring je.
Mungkin bank nak settlekan u punya problem yang lama dulu kut
channy89 is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2019, 12:15 PM   #6
channy89
Junior Member
 
channy89's Avatar
 
Join Date: May 2019
Posts: 15
Depend on bank jugak sebenarnya, mostly memang akan tengok past history jugak. Maybe makan masa if nak apply jugak dgn bank
Maybe sebab bank tu pun nak jaga nama jugak kan, mesti la nak customer yang xde problem at all
channy89 is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2019, 12:16 PM   #7
channy89
Junior Member
 
channy89's Avatar
 
Join Date: May 2019
Posts: 15
Agak jarang lah bank nak lepaskan kalau dah Ada yang lama punya.
Boleh je Cuba apply banyak Kali. Maybe makan masa sikit. Xkan smpai bila2 xboleh apply loan under bank pulak
channy89 is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2019, 12:39 PM   #8
matakaki
Junior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 8
Depend on bank jugak sebenarnya, mostly memang akan tengok past history jugak. Maybe makan masa if nak apply jugak dgn bank
itulah boleh je apply cuma lambat lah
matakaki is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2019, 12:41 PM   #9
matakaki
Junior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 8
Mungkin bank nak settlekan u punya problem yang lama dulu kut
kena settlekan sendiri kan? bukan bank yg settle kan betul tak
matakaki is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2019, 12:49 PM   #10
matakaki
Junior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 8
Boleh je Cuba apply banyak Kali. Maybe makan masa sikit. Xkan smpai bila2 xboleh apply loan under bank pulak
tpi bank lambat selalunya orang nk cepat
matakaki is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2019, 03:06 PM   #11
ida_yan
Junior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 8
Salam..

Nak mengadu..

Saya ada hantar application loan ... semua document cun ..criss cun ...termasuk attach full settlemet letter ... result akhirnya fail gak..
reason - sejarah lama punya cite walaupun dah setahun settle...

Adakah semua bank terima/tak terima full settlement letter sebagai penyelesaian kes sebelum ini? maksudnya tengok bank gak kerr.... asyikk..jawapan low scoring je.
ke fail sebab loan yang boleh apply x cukup nak overlap?
ida_yan is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2019, 03:08 PM   #12
ida_yan
Junior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 8
bergantung pada bank lah kan. kdg2 lepas je
yeke. tapi rasanya kalau rekod bersih ni senang je nk lulus
ida_yan is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2019, 03:10 PM   #13
ida_yan
Junior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 8
itulah boleh je apply cuma lambat lah
bergantung berapa bnyk loan di adah apply jugak
ida_yan is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2019, 10:17 AM   #14
channy89
Junior Member
 
channy89's Avatar
 
Join Date: May 2019
Posts: 15
tpi bank lambat selalunya orang nk cepat
Nak cepat boleh apply Kat yayasan ihsan rakyat
channy89 is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2019, 10:18 AM   #15
channy89
Junior Member
 
channy89's Avatar
 
Join Date: May 2019
Posts: 15
ke fail sebab loan yang boleh apply x cukup nak overlap?
Boleh jadi jugak. Maybe loan baru tu x cukup sebab amount yang overlap banyak sangat
channy89 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump