Talian Digi memang masalah - Page 2 - www.hardwarezone.com.my

HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read
HWM Malaysia on Facebook

Talian Digi memang masalah

Reply
 
Thread Tools
Old 10-11-2019, 11:35 PM   #16
Amylin
Junior Member
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 11
Betul tu. Bulan2 byr rm38 je tak pun rm58. Duk tukar2 hrga tu je sebab boleh tambah pass bila nak data lebih sikit. Tambah pass pun dpt 3gb free video walla lgi.
Bulan2 byr hrga yg x fixed okay laa drpd byr hrga sama je even guna data internet sikit je. Dulu guna umobile yg p99 mmg kena byr rm99 even guna x hbis pun data tu. Membazir laa jgk.
Amylin is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2019, 07:58 AM   #17
Muthusamy
Junior Member
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 19
Unlimited calls pun dpt yg basic ni. Plan yg xp lite ni bagus jgk sbb boleh pair pass dlm satu plan. Ada dua pass, M & L.
Bagus jgk ada plan siap ada dua pass lgi so x payah susah2 nak tambah data.
Muthusamy is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2019, 08:02 AM   #18
Taufik
Junior Member
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 11
1GB nak buat apa boss? aku ni kaki layan drama mesti quota kena unlimited adoi
Nak guna yg unlimited kena byr mahal sikit laa tambah rm30. Kalau plan lain yg umobile ke maxis pun still beratus jgk kena byr.
Taufik is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2019, 08:06 AM   #19
Loga a/l Muthu
Junior Member
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 12
Betul tu. Bulan2 byr rm38 je tak pun rm58. Duk tukar2 hrga tu je sebab boleh tambah pass bila nak data lebih sikit. Tambah pass pun dpt 3gb free video walla lgi.

Kan. Tak ada la kena byr bnyk sngt tiap2 bulan. Ikut brapa bnyk yg guna je so amik pass M or L yg sesuai dgn kita punya internet usage.
Loga a/l Muthu is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2019, 08:10 AM   #20
Fin167
Junior Member
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 10
Kan. Tak ada la kena byr bnyk sngt tiap2 bulan. Ikut brapa bnyk yg guna je so amik pass M or L yg sesuai dgn kita punya internet usage.
Flexible dan berpatutan sbb telco lain hrga mmg mahal2 plan semua nak2 yg dpt free unlimited internet mcm ni. Dah laa hrga brg pun semua mahal sekarang.
Fin167 is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2019, 07:39 AM   #21
NemesisKong
Junior Member
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 28
Aku ada tengok wesite celcom haritu sejam RM1 je. Kalau 24 jam RM8 je murah benor.
Plan mcm ni lebih baik, bukan semua org yg mampu utk bayar unlimited internet sepanjang bulan dan lagipun kita x perlu guna unlimited internet utk masa begitu panjang juga.
NemesisKong is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2019, 07:40 AM   #22
NemesisKong
Junior Member
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 28
Flexible dan berpatutan sbb telco lain hrga mmg mahal2 plan semua nak2 yg dpt free unlimited internet mcm ni. Dah laa hrga brg pun semua mahal sekarang.
Hanya dptlah kita kurangkan perbelanjaan bil handphone kita utk kurangkan beban, harga naik tapi x nampak pun gaji yg naik hmm.
NemesisKong is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2019, 07:41 AM   #23
NemesisKong
Junior Member
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 28
Aku ada tengok wesite celcom haritu sejam RM1 je. Kalau 24 jam RM8 je murah benor.
Kalau kau sudah guna utk 6 bulan lebih mrk terus free kau sejam unlimited internet setiap hari, istimewa utk pelanggan yg setia haha.
NemesisKong is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2019, 08:54 AM   #24
IcyBaby
Junior Member
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 33
Digi line mmg slow. Umobile ok laa jgk line tpi still hrga plan cekik darah mahal. Celcom je laa murah and flexible sebab boleh amik pass M or L.
Ku dulu juga pengguna Digi, last time ok je, kini makin teruk, terpaksa ku tukar kpd celcom...
IcyBaby is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2019, 08:55 AM   #25
IcyBaby
Junior Member
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 33
RM28 je byr bulan2 utk basic plan pun dh ok sbb aku dah ada wifi kt rumah. Murah jgk kalau nak tambah pass.
Kalau ada wifi kat rumah mmg 1GB sebulan tu dpt tahan haha, ku juga hanya guna Whatsapp je kalau keluar rumah...
IcyBaby is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2019, 08:55 AM   #26
IcyBaby
Junior Member
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 33
Kan. Tak ada la kena byr bnyk sngt tiap2 bulan. Ikut brapa bnyk yg guna je so amik pass M or L yg sesuai dgn kita punya internet usage.
Flexible plan bagus, mungkin bulan ni ambil M pass bulan depan lagi ambil L pass, bergantung kpd penggunaan kita utk mengelakkan pembaziran.
IcyBaby is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump