Nak tukar postpaid plan - www.hardwarezone.com.my

HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read
HWM Malaysia on Facebook

Nak tukar postpaid plan

Reply
 
Thread Tools
Old 02-01-2020, 10:45 AM   #1
Legentram
Junior Member
 
Legentram's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 46
Nak tukar postpaid plan

Hi forumers! skrg ni aku pakai line umobile postpaid plan GX50 tiap bulan bayar RM50. Tp aku rasa mcm tak berbaloi pula sbb aku study dkt uitm arau perlis. Dalam uitm tu line mcm siput sedut haha aku nak buat assignment pun susah just harapkan hotspot member je. So aku rasa nak tukar postpaid plan from other telco. Ada any suggestion on what should i try?
Legentram is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2020, 02:53 PM   #2
Mamat Tempe
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 9
Hi forumers! skrg ni aku pakai line umobile postpaid plan GX50 tiap bulan bayar RM50. Tp aku rasa mcm tak berbaloi pula sbb aku study dkt uitm arau perlis. Dalam uitm tu line mcm siput sedut haha aku nak buat assignment pun susah just harapkan hotspot member je. So aku rasa nak tukar postpaid plan from other telco. Ada any suggestion on what should i try?
Siapa suruh pakai umobile ni? Semua org dah boikot tau sbb lembap sepanjang zaman haha
Mamat Tempe is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2020, 02:55 PM   #3
Mamat Tempe
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 9
Hi forumers! skrg ni aku pakai line umobile postpaid plan GX50 tiap bulan bayar RM50. Tp aku rasa mcm tak berbaloi pula sbb aku study dkt uitm arau perlis. Dalam uitm tu line mcm siput sedut haha aku nak buat assignment pun susah just harapkan hotspot member je. So aku rasa nak tukar postpaid plan from other telco. Ada any suggestion on what should i try?
Nak murah rasanya digi ah. Aku pakai internet cili XL pass
Mamat Tempe is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2020, 09:51 AM   #4
jackbean
Junior Member
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 12
Hi forumers! skrg ni aku pakai line umobile postpaid plan GX50 tiap bulan bayar RM50. Tp aku rasa mcm tak berbaloi pula sbb aku study dkt uitm arau perlis. Dalam uitm tu line mcm siput sedut haha aku nak buat assignment pun susah just harapkan hotspot member je. So aku rasa nak tukar postpaid plan from other telco. Ada any suggestion on what should i try?
ko penah dgr tak ultra housr pass yg dr prepaid xpax tu? try ler yg tu mmdangkan celcom kan coverage die luas.
jackbean is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2020, 09:52 AM   #5
jackbean
Junior Member
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 12
Nak murah rasanya digi ah. Aku pakai internet cili XL pass
nk murah amek la digi nuh.. kalau ko nk rasa berbaloi n puas hati, aku tak gase digi tu oke. buka open signal app dulu la mesti ko taw telco mana yg superb
jackbean is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2020, 12:40 PM   #6
Mamat Tempe
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 9
ko penah dgr tak ultra housr pass yg dr prepaid xpax tu? try ler yg tu mmdangkan celcom kan coverage die luas.
Tp ada je certain area yg tak dpt cover. ala sama lah mcm digi huhu
Mamat Tempe is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2020, 12:41 PM   #7
Mamat Tempe
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 9
nk murah amek la digi nuh.. kalau ko nk rasa berbaloi n puas hati, aku tak gase digi tu oke. buka open signal app dulu la mesti ko taw telco mana yg superb
asalkan dkt kawasan saya ni ada line kira bersyukur dah. and also internet yg saya beli tu murah
Mamat Tempe is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2020, 09:25 AM   #8
mikkesho
Junior Member
 
mikkesho's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 37
ko penah dgr tak ultra housr pass yg dr prepaid xpax tu? try ler yg tu mmdangkan celcom kan coverage die luas.
ha aku mmg pakai yg ni. tapi ingat nak tukar postpaid sbb celcom ada buat promotion NUMBERshare with apple smart watch. jam tu siap boleh connect dengan telco tau. So kalau phone tertinggal pun kita still boleh contact org guna jam tu

Last edited by mikkesho; 09-01-2020 at 02:44 PM..
mikkesho is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2020, 02:46 PM   #9
Mamat Tempe
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 9
ha aku mmg pakai yg ni. tapi ingat nak tukar postpaid sbb celcom ada buat promotion NUMBERshare with apple smart watch. jam tu siap boleh connect dengan telco tau. So kalau phone tertinggal pun kita still boleh contact org guna jam tu
padu beb apple watch dah boleh connect dengan telco network. Lagi senang ah sbb jam mmg selalu ada dkt tgn. Tp selalu kalau promotion mcm ni mesti kena pakai telco tu punya plan kan?
Mamat Tempe is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2020, 07:55 PM   #10
AsiaMan
Junior Member
 
AsiaMan's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 62
asalkan dkt kawasan saya ni ada line kira bersyukur dah. and also internet yg saya beli tu murah
Aku spesis keje merantau outstation mmg tak la guna telco yg boleh guna setempat je. hurmm kalau dkt rumah aku pakai celcom home fibre gold, dpt unlimited quota kot satu family boleh pakai dont worry lah. diorang pula ada pilih lucky winner utk yg sign up home fibre ni. First prize proton x70 kot �� masa tahun lepas aku subscribe plan ni aku menang RM200 cash voucher woi

Last edited by AsiaMan; 10-01-2020 at 10:57 AM..
AsiaMan is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2020, 07:59 PM   #11
AsiaMan
Junior Member
 
AsiaMan's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 62
ha aku mmg pakai yg ni. tapi ingat nak tukar postpaid sbb celcom ada buat promotion NUMBERshare with apple smart watch. jam tu siap boleh connect dengan telco tau. So kalau phone tertinggal pun kita still boleh contact org guna jam tu
giler canggih mcm ni aku suka. Sebab senang keje aku tak susah nak tgok phone je memanjang. nak2 ko sibuk drive time tu la sibuk nak angkat org call.. telco celcom ada kan bebaru ni?
AsiaMan is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2020, 03:33 PM   #12
jackbean
Junior Member
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 12
Tp ada je certain area yg tak dpt cover. ala sama lah mcm digi huhu
xde pun telco yg power sgt pun tp kalau yg coverage kat memana tu kan ada. Haa
jackbean is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2020, 03:46 PM   #13
AsiaMan
Junior Member
 
AsiaMan's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 62
xde pun telco yg power sgt pun tp kalau yg coverage kat memana tu kan ada. Haa
ala celcom kan hado. takyah pening nak cari huhu aku balik kampung masuk hutan no hal. Telco lain semua sedih je line ada takda je hahaha
AsiaMan is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2020, 03:48 PM   #14
AyuHazwan
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 8
ala celcom kan hado. takyah pening nak cari huhu aku balik kampung masuk hutan no hal. Telco lain semua sedih je line ada takda je hahaha
maxis pun coverage bagus juga. Last time aku bercuti dkt sabah pun ada line elok je dkt sana
AyuHazwan is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2020, 03:48 PM   #15
AyuHazwan
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 8
giler canggih mcm ni aku suka. Sebab senang keje aku tak susah nak tgok phone je memanjang. nak2 ko sibuk drive time tu la sibuk nak angkat org call.. telco celcom ada kan bebaru ni?
Mmg lah canggih tp nak beli tu mahal sangat. Jam brand apple pulakkk
AyuHazwan is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump