Telco paling murah? - www.hardwarezone.com.my

HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read
HWM Malaysia on Facebook

Telco paling murah?

Reply
 
Thread Tools
Old 04-10-2019, 12:05 PM   #1
zandra
Junior Member
 
zandra's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 48
Telco paling murah?

Semua telco nak bagi yang terbaik utk diorang punya user. Telco bersaing nak bagi harga yang murah & benefits yang berbaloi. Apa pendapat korang tentang telco yang ada dekat Malaysia? Telco mana yang menjadi pilihan dan mengapa?
zandra is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2019, 09:47 PM   #2
Highpitch
Junior Member
 
Highpitch's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 26
bagi saya mesti mementingkan internet pelan, tu yang paling best kalau ada pakej yang offer unlimited internet dengan harga yang murah.
Highpitch is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2019, 02:43 PM   #3
xiaomaomi
Junior Member
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 29
bagi saya mesti mementingkan internet pelan, tu yang paling best kalau ada pakej yang offer unlimited internet dengan harga yang murah.
betul tu, orang zaman sekarang 24 jam main phone so unlimited data memang penting. sebab tu saya pakai celcom ultra pass
xiaomaomi is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2019, 02:45 PM   #4
xiaomaomi
Junior Member
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 29
Semua telco nak bagi yang terbaik utk diorang punya user. Telco bersaing nak bagi harga yang murah & benefits yang berbaloi. Apa pendapat korang tentang telco yang ada dekat Malaysia? Telco mana yang menjadi pilihan dan mengapa?
umobile harga murah tapi line slow. digi pun sama. semua saya dah try
xiaomaomi is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2019, 09:25 PM   #5
felixx
Junior Member
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 19
kat rumah pakai unifi, kat luar guna jer umobile unlimited data
felixx is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2019, 09:34 PM   #6
fruiss
Junior Member
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 26
umobile harga murah tapi line slow. digi pun sama. semua saya dah try
umobile kat kuala lumpur line sgt stable, u tinggal kat mana??
fruiss is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2019, 09:37 PM   #7
buhansy
Junior Member
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 20
betul tu, orang zaman sekarang 24 jam main phone so unlimited data memang penting. sebab tu saya pakai celcom ultra pass
umobile pun ade unlimited data plan, rm30 sebulan jer, speed internet pun laju
buhansy is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2019, 09:48 PM   #8
xiaomaomi
Junior Member
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 29
umobile pun ade unlimited data plan, rm30 sebulan jer, speed internet pun laju
rm30 sebulan kira mahal la. telco lain ada pelan lagi murah
xiaomaomi is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2019, 09:49 PM   #9
xiaomaomi
Junior Member
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 29
umobile kat kuala lumpur line sgt stable, u tinggal kat mana??
saya area seremban which is bandar tapi jarang dapat 4g. nak load gambar pun lembab
xiaomaomi is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2019, 09:54 PM   #10
meraki
Junior Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 2
saya area seremban which is bandar tapi jarang dapat 4g. nak load gambar pun lembab
kalau bandar pun lembab masuk hutan apetah lagi. cancel la pakai umobile
meraki is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2019, 09:55 PM   #11
meraki
Junior Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 2
rm30 sebulan kira mahal la. telco lain ada pelan lagi murah
seriousla ada lagi murah? pelan dari telco mana?
meraki is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2019, 08:25 PM   #12
buhansy
Junior Member
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 20
rm30 sebulan kira mahal la. telco lain ada pelan lagi murah
bagi aq tu lah sgt murah, ade telco lain offer rm70 15gb sebulan saja...x cukup guna pun
buhansy is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2019, 08:30 PM   #13
fruiss
Junior Member
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 26
saya area seremban which is bandar tapi jarang dapat 4g. nak load gambar pun lembab
mungkin sana coverage umobile x luas kot, sini (kl) elok saja...so u skrg guna ape?
fruiss is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2019, 08:33 PM   #14
fruiss
Junior Member
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 26
kat rumah pakai unifi, kat luar guna jer umobile unlimited data
pakai unifi berbaloi sikit, tapi kalau nak berjalan2 kat luar pun kena terpaksa subscribe prepaid plan
fruiss is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2019, 09:54 PM   #15
Highpitch
Junior Member
 
Highpitch's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 26
umobile pun ade unlimited data plan, rm30 sebulan jer, speed internet pun laju
saya pernah cuba, lepas 10 hari rasa macam quota sudah habis, asyik loading je masa guna internet. Sekarang pakai xpax ultra pass 5 gb dengan RM 30, line sangat ok, nak guna unlimited internet guna rm 1 dah boleh dapat.
Highpitch is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump