Pelajaran jarak jauh. - www.hardwarezone.com.my

HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read
HWM Malaysia on Facebook

Pelajaran jarak jauh.

Reply
 
Thread Tools
Old 16-10-2020, 11:46 AM   #1
Cindy777
Junior Member
 
Cindy777's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 30
Pelajaran jarak jauh.

Korang, saya dah buat keputusan nak sambung study. Tapi saya nak sambung online je, dah survey dan minat untuk ambik BA/BSc (Honours) Design and Innovation dari Open University. Ok tak korang rasa? Agak - agak ada biasisawa tak untuk Malaysian?
Cindy777 is offline   Reply With Quote
Old 22-10-2020, 07:08 PM   #2
evensee
Junior Member
 
Join Date: Oct 2020
Posts: 5
blh belajar online, part time pun ok juga. Patut ada biasiswa, kena cari dulu
evensee is offline   Reply With Quote
Old 22-10-2020, 07:16 PM   #3
aishah hakim
Junior Member
 
Join Date: Oct 2020
Posts: 4
rasanya open uni pun ada buat kelas online kut sbb kan skrg mco. blh try telefon tanya
aishah hakim is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2020, 02:51 PM   #4
Legentram
Junior Member
 
Legentram's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 46
Korang, saya dah buat keputusan nak sambung study. Tapi saya nak sambung online je, dah survey dan minat untuk ambik BA/BSc (Honours) Design and Innovation dari Open University. Ok tak korang rasa? Agak - agak ada biasisawa tak untuk Malaysian?
Ok la sambung study, boleh tambah ilmu. Boleh naik pangkat kalau kerje dalam bidang. Open uni ni luar negara punya kan? Mahal kos die ni. Biasiswa rasa untuk UK je.
Legentram is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2020, 02:53 PM   #5
Legentram
Junior Member
 
Legentram's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 46
blh belajar online, part time pun ok juga. Patut ada biasiswa, kena cari dulu
Kalau ade pun biasiswa, confirm banyak competition. Result tiptop tu dah takde ape sangat ramai yang pandai sekarang, cuma nak portfolio tu mmg kaw - law la.
Legentram is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2020, 06:25 PM   #6
aishah hakim
Junior Member
 
Join Date: Oct 2020
Posts: 4
mestilah byk competitor, biasiswa bukannya senang je blh dapat, ada byk halangan
aishah hakim is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2020, 06:27 PM   #7
evensee
Junior Member
 
Join Date: Oct 2020
Posts: 5
bukan saje uni ini, ramai uni sy rasa, pegi FB blh tgk byk iklan
evensee is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2020, 09:00 AM   #8
evensee
Junior Member
 
Join Date: Oct 2020
Posts: 5
sy rasa mana mana pun ada biasiswa, tapi kena tgk syaratnya blh dipenuhi x?
evensee is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2020, 09:04 AM   #9
aishah hakim
Junior Member
 
Join Date: Oct 2020
Posts: 4
yalal, belajar pun mahal, mcm mn ye? keluar cari rezeki lg bagus
aishah hakim is offline   Reply With Quote
Old 25-10-2020, 12:09 PM   #10
Cindy777
Junior Member
 
Cindy777's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 30
blh belajar online, part time pun ok juga. Patut ada biasiswa, kena cari dulu
Tu yang saya tanya, klu ada biasiswa tempatan lagi ok, tapi tengok pun dah umur dah lebih dari tu. Mcm petronas punya biasiswa ke. Nak 22 tahun kebawah je.
Cindy777 is offline   Reply With Quote
Old 25-10-2020, 12:11 PM   #11
Cindy777
Junior Member
 
Cindy777's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 30
Ok la sambung study, boleh tambah ilmu. Boleh naik pangkat kalau kerje dalam bidang. Open uni ni luar negara punya kan? Mahal kos die ni. Biasiswa rasa untuk UK je.
Mmg kos dia mahal, tapi dia punya pengesahan tu boleh pakai kat Malaysia. Lagi pun saya dah survey dia punya syllabus tu updated drpd uni lain.
Baru perasan biasiswa dia untuk UK je.
Cindy777 is offline   Reply With Quote
Old 25-10-2020, 12:13 PM   #12
Cindy777
Junior Member
 
Cindy777's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 30
sy rasa mana mana pun ada biasiswa, tapi kena tgk syaratnya blh dipenuhi x?
Betul jugak, hmmm, mmg kena pakai duit sendir la kalau tak dapat funding lain nampaknye.
Cindy777 is offline   Reply With Quote
Old 25-10-2020, 05:42 PM   #13
aishah hakim
Junior Member
 
Join Date: Oct 2020
Posts: 4
tak blh angkat biasiswa, trylah pinjaman, asalkan dpt ringankan beban keluarga
aishah hakim is offline   Reply With Quote
Old 25-10-2020, 05:45 PM   #14
evensee
Junior Member
 
Join Date: Oct 2020
Posts: 5
skrg lagi susah dpt funding, rasnya lah, ekonomi x baik.
evensee is offline   Reply With Quote
Old 26-10-2020, 06:26 PM   #15
zandra
Junior Member
 
zandra's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 81
Betul jugak, hmmm, mmg kena pakai duit sendir la kalau tak dapat funding lain nampaknye.
Tak payah risau, u tak payah pakai duit sendiri tapi u boleh buat loan. I pun sambung belajar tak dapat PTPTN i pakai Yayasan Perdagangan Melayu Perlis Berhad. Boleh buat loan utk sambung study.
zandra is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump