Pelajaran jarak jauh. - Page 2 - www.hardwarezone.com.my

HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read
HWM Malaysia on Facebook

Pelajaran jarak jauh.

Reply
 
Thread Tools
Old 26-10-2020, 06:28 PM   #16
zandra
Junior Member
 
zandra's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 87
tak blh angkat biasiswa, trylah pinjaman, asalkan dpt ringankan beban keluarga
I rasa TT dah kerja la. Mesti dia tak mintak duit family. Cuma boleh faham la kalau yuran tu mahal sgt mmg tak mampu nak bayar.
zandra is offline   Reply With Quote
Old 27-10-2020, 12:50 PM   #17
seha44
Junior Member
 
seha44's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 23
Tak payah risau, u tak payah pakai duit sendiri tapi u boleh buat loan. I pun sambung belajar tak dapat PTPTN i pakai Yayasan Perdagangan Melayu Perlis Berhad. Boleh buat loan utk sambung study.
First time tau ade loan loan untk buat study. Ingat ptptn je boleh haha.
seha44 is offline   Reply With Quote
Old 27-10-2020, 12:57 PM   #18
seha44
Junior Member
 
seha44's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 23
I rasa TT dah kerja la. Mesti dia tak mintak duit family. Cuma boleh faham la kalau yuran tu mahal sgt mmg tak mampu nak bayar.
Untung kat Malaysia, kalau kat US tu lifetime kena bayar loan education. Diorg punya yuran lagi tggi weh.
seha44 is offline   Reply With Quote
Old 27-10-2020, 01:06 PM   #19
zandra
Junior Member
 
zandra's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 87
First time tau ade loan loan untk buat study. Ingat ptptn je boleh haha.
Loan ni bukan utk sambung belaja je. Biasa orang buat bisnes, renovation, loan rumah, buat haji dan umrah. Ikut keperluan masing - masing.
zandra is offline   Reply With Quote
Old 27-10-2020, 01:07 PM   #20
zandra
Junior Member
 
zandra's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 87
Untung kat Malaysia, kalau kat US tu lifetime kena bayar loan education. Diorg punya yuran lagi tggi weh.
Mmg tnggi kita pun beruntung sbb kira antara paling affordable lah. Lagi best sambung kat German, free education utk student U.
zandra is offline   Reply With Quote
Old 27-10-2020, 01:13 PM   #21
evensee
Junior Member
 
Join Date: Oct 2020
Posts: 5
Loan ni bukan utk sambung belaja je. Biasa orang buat bisnes, renovation, loan rumah, buat haji dan umrah. Ikut keperluan masing - masing.
Ok ke nak buat loan sekarang ni? Ekonomi pun mcm merisaukan. Takut loan pulak tak boleh bayar.
evensee is offline   Reply With Quote
Old 27-10-2020, 01:27 PM   #22
zandra
Junior Member
 
zandra's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 87
Ok ke nak buat loan sekarang ni? Ekonomi pun mcm merisaukan. Takut loan pulak tak boleh bayar.
Buat ikut kemampuan masing masing saja. Saya pun cadangkan loan yyp ni sbb profit rate dia rendah. 6.99% rate dia. Drpd loan lain sampai 12% rate mana mampu.Tapi loan ni untuk staf kerajaan dan badan berkanun je la.

Last edited by zandra; 27-10-2020 at 05:46 PM..
zandra is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump