hutang beli iphone - www.hardwarezone.com.my

HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read
HWM Malaysia on Facebook

hutang beli iphone

Reply
 
Thread Tools
Old 11-09-2020, 05:10 PM   #1
montyashley
Junior Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 31
hutang beli iphone

Teringin sangat nak pakai iphone 11 pro max... tapi tulah harga nak dkt 6K dooo mcm nak beli moto 😂 tapi boleh je kan nak buat loan utk beli phone???
montyashley is offline   Reply With Quote
Old 15-09-2020, 11:40 AM   #2
meenie
Junior Member
 
meenie's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 62
Teringin sangat nak pakai iphone 11 pro max... tapi tulah harga nak dkt 6K dooo mcm nak beli moto 😂 tapi boleh je kan nak buat loan utk beli phone???
pehhh padu siot... nak pakai iphone mmg kena berduit wei hahaha tp skrg diorang dh kasi loan utk beli phone byr bulan bulan. so org yg biasa biasa pun boleh pakai hihi
meenie is offline   Reply With Quote
Old 15-09-2020, 11:44 AM   #3
AsiaMan
Junior Member
 
AsiaMan's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 62
Teringin sangat nak pakai iphone 11 pro max... tapi tulah harga nak dkt 6K dooo mcm nak beli moto 😂 tapi boleh je kan nak buat loan utk beli phone???
boleh je nak buat loan tk salah pun. asalkan kau mampu laaa nak byr tiap bulan. kawan aku pun ramai je mcm ni. maklum lah harga iphone mahal sangat
AsiaMan is offline   Reply With Quote
Old 16-09-2020, 07:28 PM   #4
WanAzrai
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 16
Teringin sangat nak pakai iphone 11 pro max... tapi tulah harga nak dkt 6K dooo mcm nak beli moto 😂 tapi boleh je kan nak buat loan utk beli phone???
tk rasa rugi ke beli phone pun hutang??? dgn ada interest lg harga lagi la jd mahal
WanAzrai is offline   Reply With Quote
Old 16-09-2020, 07:29 PM   #5
WanAzrai
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 16
boleh je nak buat loan tk salah pun. asalkan kau mampu laaa nak byr tiap bulan. kawan aku pun ramai je mcm ni. maklum lah harga iphone mahal sangat
tk mampu beli iphone beli android sajalah... feature semua lebih kurang. and byk je android yg better from iphone tp harga jauh lebih murah
WanAzrai is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2020, 10:48 AM   #6
cyclebin10
Junior Member
 
cyclebin10's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 11
pehhh padu siot... nak pakai iphone mmg kena berduit wei hahaha tp skrg diorang dh kasi loan utk beli phone byr bulan bulan. so org yg biasa biasa pun boleh pakai hihi
mmg kena buat loan kalau utk org yg gaji kecik. brp tahun pulak nak kena kumpul baru cukup nak beli sibijik phone
cyclebin10 is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2020, 10:49 AM   #7
cyclebin10
Junior Member
 
cyclebin10's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 11
boleh je nak buat loan tk salah pun. asalkan kau mampu laaa nak byr tiap bulan. kawan aku pun ramai je mcm ni. maklum lah harga iphone mahal sangat
kalau mampu ok lerrr. ni ada yg tak mampu tp still ikat perut nak bergaya pakai iphone hahah
cyclebin10 is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2020, 10:50 AM   #8
sunflo0303
Junior Member
 
sunflo0303's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 26
tk rasa rugi ke beli phone pun hutang??? dgn ada interest lg harga lagi la jd mahal
come on lah logo apple bila je tk mahal... nampak gah gitu mirror selfie then ada logo apple dkt belakang phone hihi tk salah berhutang janji bergaya wkwkwkwkw
sunflo0303 is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2020, 10:51 AM   #9
sunflo0303
Junior Member
 
sunflo0303's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 26
tk mampu beli iphone beli android sajalah... feature semua lebih kurang. and byk je android yg better from iphone tp harga jauh lebih murah
ko tak faham bro... kalau dh biasa dgn apple punya ecosystem confirm kau taknak tukar android dh, caya lah ckp aku
sunflo0303 is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2020, 05:26 PM   #10
ZakiAm
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 7
mmg kena buat loan kalau utk org yg gaji kecik. brp tahun pulak nak kena kumpul baru cukup nak beli sibijik phone
org skrg kan tak kisah kalau kena ikat perut. paling penting tampak bergaya and menawan mcm hari hari raya hahahahahshhs
ZakiAm is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2020, 05:27 PM   #11
ZakiAm
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 7
ko tak faham bro... kalau dh biasa dgn apple punya ecosystem confirm kau taknak tukar android dh, caya lah ckp aku
aku okay je dulu pakai iphone 5 skrg tukar android pakai realme lagi mantap harga murah gilersss
ZakiAm is offline   Reply With Quote
Old 18-09-2020, 10:53 AM   #12
AsiaMan
Junior Member
 
AsiaMan's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 62
org skrg kan tak kisah kalau kena ikat perut. paling penting tampak bergaya and menawan mcm hari hari raya hahahahahshhs
kalau boleh jgn sampai ikat perut. nak selamat jumpa dulu financial agent ha confirm dia boleh kasi nasihat abt financial. kalau pasal loan pun dia boleh tolong. mcm kawan saya seblum ni buat loan jumpa agent tu and dia kira kira kan semua amount yg sesuai kita pinjam based on our income
AsiaMan is offline   Reply With Quote
Old 18-09-2020, 10:55 AM   #13
AsiaMan
Junior Member
 
AsiaMan's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 62
aku okay je dulu pakai iphone 5 skrg tukar android pakai realme lagi mantap harga murah gilersss
iphone 5 dengan iphone 11 lain bro hahahaha iphone 5 lembap gila screen kecik, battery cepat habis. iphone paling latest skrg ni semua padu tahan lama. harga mahal pun sbb chipset dia paling laju compare dgn android
AsiaMan is offline   Reply With Quote
Old 18-09-2020, 10:57 AM   #14
meenie
Junior Member
 
meenie's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 62
kalau boleh jgn sampai ikat perut. nak selamat jumpa dulu financial agent ha confirm dia boleh kasi nasihat abt financial. kalau pasal loan pun dia boleh tolong. mcm kawan saya seblum ni buat loan jumpa agent tu and dia kira kira kan semua amount yg sesuai kita pinjam based on our income
yg penting profit rate rendah. tkde lah sakit sangat byr byk tiap bulan... at least bulan bulan tu kita mampu byr ok dah. kalau boleh cari company yg syariah compliant rasa selamat sikit nak pinjam ennn
meenie is offline   Reply With Quote
Old 18-09-2020, 02:46 PM   #15
WanAzrai
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 16
yg penting profit rate rendah. tkde lah sakit sangat byr byk tiap bulan... at least bulan bulan tu kita mampu byr ok dah. kalau boleh cari company yg syariah compliant rasa selamat sikit nak pinjam ennn
pinjam duit tabung masjid lah patuh syariah HHAHHAHAH
WanAzrai is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump