settlekan hutang - www.hardwarezone.com.my

HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read
HWM Malaysia on Facebook

settlekan hutang

Reply
 
Thread Tools
Old 30-01-2020, 03:53 PM   #1
vicobing
Junior Member
 
vicobing's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 50
settlekan hutang

Aku ada banyak hutang skrg ni. hutang kereta, hutang motor, hutang rumah haih mmg serabut gila kepala skrg ni. Aku dah lah baru je lepas kahwin dgn nak beli brg rumah lagi mcm peti ais, tv, mesin basuh. Aku punya pakcik cadangkan buat loan untuk settlekan semua benda ni. Korang rasa ok ke?
vicobing is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2020, 09:28 AM   #2
IffaNadiah
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 6
Aku ada banyak hutang skrg ni. hutang kereta, hutang motor, hutang rumah haih mmg serabut gila kepala skrg ni. Aku dah lah baru je lepas kahwin dgn nak beli brg rumah lagi mcm peti ais, tv, mesin basuh. Aku punya pakcik cadangkan buat loan untuk settlekan semua benda ni. Korang rasa ok ke?
Ok je saya punya cousin pun ada buat ceni. Dia pinjam satu loan ni utk settlekan loan yg lain. Tk lah pening kepala pikir banyak loan nak kena byr. So kita stick bayar satu loan jelah
IffaNadiah is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2020, 09:30 AM   #3
AyuHazwan
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 4
Aku ada banyak hutang skrg ni. hutang kereta, hutang motor, hutang rumah haih mmg serabut gila kepala skrg ni. Aku dah lah baru je lepas kahwin dgn nak beli brg rumah lagi mcm peti ais, tv, mesin basuh. Aku punya pakcik cadangkan buat loan untuk settlekan semua benda ni. Korang rasa ok ke?
Tk lagi beban ke buat loan yg lain? haha yelah kau mesti aku pinjam dalam amount yg banyak en sbb nak settlekan semua loan tu.
AyuHazwan is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2020, 09:31 AM   #4
AyuHazwan
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 4
Ok je saya punya cousin pun ada buat ceni. Dia pinjam satu loan ni utk settlekan loan yg lain. Tk lah pening kepala pikir banyak loan nak kena byr. So kita stick bayar satu loan jelah
oh tak tahu pula boleh ceni ya hahaha saya punya loan pun nak senang tolak automatic from gaji je tk pening nanti loan mana yg nak kena bayar apa semua...
AyuHazwan is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2020, 04:40 PM   #5
hyperzilla
Junior Member
 
hyperzilla's Avatar
 
Join Date: Feb 2020
Posts: 2
Aku ada banyak hutang skrg ni. hutang kereta, hutang motor, hutang rumah haih mmg serabut gila kepala skrg ni. Aku dah lah baru je lepas kahwin dgn nak beli brg rumah lagi mcm peti ais, tv, mesin basuh. Aku punya pakcik cadangkan buat loan untuk settlekan semua benda ni. Korang rasa ok ke?
Kesian kan kita zaman sekarang ni, 2 - 3 kerja buat pun duit tak cukup jugak, tu pun orang kata kita malas.
hyperzilla is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2020, 04:45 PM   #6
hyperzilla
Junior Member
 
hyperzilla's Avatar
 
Join Date: Feb 2020
Posts: 2
Tk lagi beban ke buat loan yg lain? haha yelah kau mesti aku pinjam dalam amount yg banyak en sbb nak settlekan semua loan tu.
Mmg biasa orag buat camni, sekalikan semua hutang lagi senang, tak payah nak pikir byr asing - asing.
hyperzilla is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2020, 06:38 PM   #7
IffaNadiah
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 6
Kesian kan kita zaman sekarang ni, 2 - 3 kerja buat pun duit tak cukup jugak, tu pun orang kata kita malas.
Kawan saya nak kahwin punya pasal dia buat 3 kerja tau. Pagi kerja kilang then ptg sambung buat grabfood... malam terus niaga burger sampai 3 pagi huhu zaman skrg mmg biasa dah kerja mcm lembu baru boleh senang sikit hahaha
IffaNadiah is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2020, 06:39 PM   #8
IffaNadiah
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 6
oh tak tahu pula boleh ceni ya hahaha saya punya loan pun nak senang tolak automatic from gaji je tk pening nanti loan mana yg nak kena bayar apa semua...
Susah gak automatic tolak dkt gaji mana tahu bulan tu sempit gaji pula kena potong lagi ah pishang....
IffaNadiah is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2020, 06:41 PM   #9
IffaNadiah
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 6
Mmg biasa orag buat camni, sekalikan semua hutang lagi senang, tak payah nak pikir byr asing - asing.
Ikut lah kan pengurusan duit masing masing. Mcm saya laki saya yg settlekan semua hutang saya beli barang anak anak jeee
IffaNadiah is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2020, 12:13 AM   #10
meenie
Junior Member
 
meenie's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 54
Kawan saya nak kahwin punya pasal dia buat 3 kerja tau. Pagi kerja kilang then ptg sambung buat grabfood... malam terus niaga burger sampai 3 pagi huhu zaman skrg mmg biasa dah kerja mcm lembu baru boleh senang sikit hahaha
2020 gaji mcm tahun 2000 dgn harga barang naik. Mmg tak pelik kalau orang zaman sekarang banyak hutang.
meenie is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2020, 12:16 AM   #11
meenie
Junior Member
 
meenie's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 54
Saya boleh cadangkan buat loan yayasan ihsan rakyat, loan dia buat sekali kan semua hutang.
meenie is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2020, 12:22 AM   #12
meenie
Junior Member
 
meenie's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 54
Susah gak automatic tolak dkt gaji mana tahu bulan tu sempit gaji pula kena potong lagi ah pishang....
Loan tak boleh potong suka hati. Diorg akan ptong ikut kemampuan peminjam, lagi pun kita kan ada agreement.
meenie is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2020, 01:29 PM   #13
Mamat Tempe
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 9
2020 gaji mcm tahun 2000 dgn harga barang naik. Mmg tak pelik kalau orang zaman sekarang banyak hutang.
Kawan aku kahwin pun buat loan. Dia patut nak buat majlis 20k jeee. Lepastu family perempuan tu nak buat majlis grand total 50k pehhh terpaksa member aku tu buat loan
Mamat Tempe is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2020, 01:30 PM   #14
Mamat Tempe
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 9
Saya boleh cadangkan buat loan yayasan ihsan rakyat, loan dia buat sekali kan semua hutang.
mai mana company ni? hahaha awat hang cadang yg ni? hahaha
Mamat Tempe is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2020, 01:31 PM   #15
Mamat Tempe
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 9
Loan tak boleh potong suka hati. Diorg akan ptong ikut kemampuan peminjam, lagi pun kita kan ada agreement.
Yelah tu kannn kena paham agreement betul betul kalau tak duit kena kelentong je dkt company tu huhu
Mamat Tempe is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump