Apa yang perlu anda lakukan untuk mengembangkan perniagaan anda sendiri? - www.hardwarezone.com.my

HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read
HWM Malaysia on Facebook

Apa yang perlu anda lakukan untuk mengembangkan perniagaan anda sendiri?

Reply
 
Thread Tools
Old 21-08-2020, 04:53 PM   #1
zandra
Junior Member
 
zandra's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 74
Apa yang perlu anda lakukan untuk mengembangkan perniagaan anda sendiri?

1. Check market anda
2. Jangan takut mengurus semua departments
3. Fokus untuk promote/marketing perniagaan anda
4. Jangan lupa utk mengawal kewangan

Ada lagi yg korang nak tambah?
zandra is offline   Reply With Quote
Old 24-08-2020, 12:40 PM   #2
Legentram
Junior Member
 
Legentram's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 44
1. Check market anda
2. Jangan takut mengurus semua departments
3. Fokus untuk promote/marketing perniagaan anda
4. Jangan lupa utk mengawal kewangan

Ada lagi yg korang nak tambah?
no 4 tu yg org selalu lupa. duit tak kawal lepastu banyak belanja benda benda yg merapu. benda yg penting tersadai lepastu pening kepala
Legentram is offline   Reply With Quote
Old 25-08-2020, 09:48 AM   #3
AyuHazwan
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 8
1. Check market anda
2. Jangan takut mengurus semua departments
3. Fokus untuk promote/marketing perniagaan anda
4. Jangan lupa utk mengawal kewangan

Ada lagi yg korang nak tambah?
rajin bangun pagi and plan utk haritu. jangan membuta je kerja kau
AyuHazwan is offline   Reply With Quote
Old 25-08-2020, 09:48 AM   #4
AyuHazwan
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 8
no 4 tu yg org selalu lupa. duit tak kawal lepastu banyak belanja benda benda yg merapu. benda yg penting tersadai lepastu pening kepala
kita kan suka membazir ikut perangai syaiton
AyuHazwan is offline   Reply With Quote
Old 25-08-2020, 11:51 AM   #5
AsiaMan
Junior Member
 
AsiaMan's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 62
rajin bangun pagi and plan utk haritu. jangan membuta je kerja kau
mmg ah takkan nak tunggu duit jatuh dari langit adoi... kau nak kaya kena kerja keras. mana ada benda yg senang dlm dunia ni. nak berjaya confirm kena hustle
AsiaMan is offline   Reply With Quote
Old 25-08-2020, 11:52 AM   #6
AsiaMan
Junior Member
 
AsiaMan's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 62
kita kan suka membazir ikut perangai syaiton
benda ni mmg paling nak control. disiplin kena tinggi au. kadang tak sedar diri duit dh cukup cukup makan je tp gatal nak shopping gk hahaha
AsiaMan is offline   Reply With Quote
Old 26-08-2020, 09:49 AM   #7
AminAli
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 15
1. Check market anda
2. Jangan takut mengurus semua departments
3. Fokus untuk promote/marketing perniagaan anda
4. Jangan lupa utk mengawal kewangan

Ada lagi yg korang nak tambah?
kalau ada bisnes sendiri jangan jual sorang. make sure ada team, ada stokis, agent and dropship. lagi ramai tolong promote lagi senang bisnes nak jalan
AminAli is offline   Reply With Quote
Old 26-08-2020, 09:50 AM   #8
AminAli
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 15
benda ni mmg paling nak control. disiplin kena tinggi au. kadang tak sedar diri duit dh cukup cukup makan je tp gatal nak shopping gk hahaha
nafsu manusia susah nak control. tapi kalau ada rezeki lebih apa salahnya kasi self reward dh penat kerja siang malam
AminAli is offline   Reply With Quote
Old 26-08-2020, 11:17 AM   #9
montyashley
Junior Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 27
kalau ada bisnes sendiri jangan jual sorang. make sure ada team, ada stokis, agent and dropship. lagi ramai tolong promote lagi senang bisnes nak jalan
byk dh local bisnes buat benda ni. ni salah satu cara cepat nak kembangkan bisnes. tp tulah produk yg kau jual kena padu high demand la kiranya. baru stokis and agent berani nak jual
montyashley is offline   Reply With Quote
Old 26-08-2020, 11:18 AM   #10
montyashley
Junior Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 27
nafsu manusia susah nak control. tapi kalau ada rezeki lebih apa salahnya kasi self reward dh penat kerja siang malam
sekali sekala tk salah pun. saya pun kalau dpt gaji, first akan byr hutang dulu. then ada extra money tu baru g shopping baju or kasut centu
montyashley is offline   Reply With Quote
Old 27-08-2020, 10:41 AM   #11
AyuHazwan
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 8
mmg ah takkan nak tunggu duit jatuh dari langit adoi... kau nak kaya kena kerja keras. mana ada benda yg senang dlm dunia ni. nak berjaya confirm kena hustle
ada je benda senang. kalau mak bapak kau dato... duk rumah pun dia kasi duit sebulan 5k
AyuHazwan is offline   Reply With Quote
Old 27-08-2020, 10:42 AM   #12
AyuHazwan
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 8
benda ni mmg paling nak control. disiplin kena tinggi au. kadang tak sedar diri duit dh cukup cukup makan je tp gatal nak shopping gk hahaha
nak buat mcm mana. time pokai lah ada memacam sale haih koyak aku
AyuHazwan is offline   Reply With Quote
Old 27-08-2020, 12:03 PM   #13
AsiaMan
Junior Member
 
AsiaMan's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 62
ada je benda senang. kalau mak bapak kau dato... duk rumah pun dia kasi duit sebulan 5k
apa daaa takkan dh besar nak harapkan mak bapak lg. kau nak hidup cari ah duit sendiri jangan jd pemalas sangat. sampai bila mak bapak nk tanggung lagi? kalau diorang dh tkde nanti cemana kau nak hidup???
AsiaMan is offline   Reply With Quote
Old 27-08-2020, 12:05 PM   #14
AsiaMan
Junior Member
 
AsiaMan's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 62
nak buat mcm mana. time pokai lah ada memacam sale haih koyak aku
suka sangat buat sale time hujung bulan hahahahah... tp sebenarnya kita yg boros huhu baru dpt gaji tak sampai 3 hari duit dh licin. lepastu hujung bulan complain duit tkde... aiyo nasib mcm saya ada buka business jugak. so lepas la nak cover time duit tkde hujung bulan tu
AsiaMan is offline   Reply With Quote
Old 27-08-2020, 03:35 PM   #15
AminAli
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 15
suka sangat buat sale time hujung bulan hahahahah... tp sebenarnya kita yg boros huhu baru dpt gaji tak sampai 3 hari duit dh licin. lepastu hujung bulan complain duit tkde... aiyo nasib mcm saya ada buka business jugak. so lepas la nak cover time duit tkde hujung bulan tu
buka bisnes apa tu bang?
AminAli is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump