pusat jagaan anak anak yatim - www.hardwarezone.com.my

HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read
HWM Malaysia on Facebook

pusat jagaan anak anak yatim

Reply
 
Thread Tools
Old 25-09-2020, 03:35 PM   #1
meenie
Junior Member
 
meenie's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 58
pusat jagaan anak anak yatim

saya plan nak beli sebiji rumah lagi untuk bukak pusat jagaan anak anak yatim dkt area kota damansara ni. skrg saya dh ada 3 bijik rumah and semua dh buat utk sewa. maklumlah umur makin tua ingat nak berjasa lah untuk masyarakat hehe tp tulah rumah area sini mahal sikit... and kalau ada pun mesti susah bank nk approve sbb mmg dh byk loan dengan diorang. korang ada cadangan tk mcm mana???
meenie is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2020, 03:33 PM   #2
cyclebin10
Junior Member
 
cyclebin10's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 11
saya plan nak beli sebiji rumah lagi untuk bukak pusat jagaan anak anak yatim dkt area kota damansara ni. skrg saya dh ada 3 bijik rumah and semua dh buat utk sewa. maklumlah umur makin tua ingat nak berjasa lah untuk masyarakat hehe tp tulah rumah area sini mahal sikit... and kalau ada pun mesti susah bank nk approve sbb mmg dh byk loan dengan diorang. korang ada cadangan tk mcm mana???
wahhh bagus lah awak punya niat. okay lah nk angkat rumah sbb nak buat pusat anak yatim. besar pahala dia do..
cyclebin10 is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2020, 03:34 PM   #3
montyashley
Junior Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 27
saya plan nak beli sebiji rumah lagi untuk bukak pusat jagaan anak anak yatim dkt area kota damansara ni. skrg saya dh ada 3 bijik rumah and semua dh buat utk sewa. maklumlah umur makin tua ingat nak berjasa lah untuk masyarakat hehe tp tulah rumah area sini mahal sikit... and kalau ada pun mesti susah bank nk approve sbb mmg dh byk loan dengan diorang. korang ada cadangan tk mcm mana???
biasa ah tu kalau komitment byk mmg senang kena reject dgn bank hahaha better try company loan luar je. lagi senang nak lepas
montyashley is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2020, 10:07 AM   #4
ZakiAm
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 7
saya plan nak beli sebiji rumah lagi untuk bukak pusat jagaan anak anak yatim dkt area kota damansara ni. skrg saya dh ada 3 bijik rumah and semua dh buat utk sewa. maklumlah umur makin tua ingat nak berjasa lah untuk masyarakat hehe tp tulah rumah area sini mahal sikit... and kalau ada pun mesti susah bank nk approve sbb mmg dh byk loan dengan diorang. korang ada cadangan tk mcm mana???
try lah dkt bank yg kau tk try lg
ZakiAm is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2020, 10:08 AM   #5
ZakiAm
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 7
biasa ah tu kalau komitment byk mmg senang kena reject dgn bank hahaha better try company loan luar je. lagi senang nak lepas
tk berani oi company luar. byk yg tkleh caya kencing kuat
ZakiAm is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2020, 11:37 AM   #6
montyashley
Junior Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 27
try lah dkt bank yg kau tk try lg
lebih kurang je dia punya requirement. confirm strict jugak. lagi ekonomi tgh terok skrg lagi susah dia nak approve
montyashley is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2020, 11:38 AM   #7
montyashley
Junior Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 27
tk berani oi company luar. byk yg tkleh caya kencing kuat
check lah dulu kalau ye pun. jgn main sebat saja... nak senang check dkt SSM. kalau ada nama company tu dkt SSM maksudnya trusted lah
montyashley is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2020, 10:53 AM   #8
LizaKokdiang
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 2
lebih kurang je dia punya requirement. confirm strict jugak. lagi ekonomi tgh terok skrg lagi susah dia nak approve
ekonomi down siapa je nak bg duit hahaha sbb dkt aeon credit punya FB page saya baca ramai yg nak apply loan and kena reject walaupun document semua lengkap
LizaKokdiang is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2020, 10:53 AM   #9
LizaKokdiang
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 2
check lah dulu kalau ye pun. jgn main sebat saja... nak senang check dkt SSM. kalau ada nama company tu dkt SSM maksudnya trusted lah
org terdesak nak pakai duit mana pikir benda ni dh haahahahah
LizaKokdiang is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2020, 10:58 AM   #10
ZakiAm
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 7
lebih kurang je dia punya requirement. confirm strict jugak. lagi ekonomi tgh terok skrg lagi susah dia nak approve
kena try byk bank. jangan try satu je. mesti ada yg lulus punya
ZakiAm is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2020, 12:51 PM   #11
montyashley
Junior Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 27
ekonomi down siapa je nak bg duit hahaha sbb dkt aeon credit punya FB page saya baca ramai yg nak apply loan and kena reject walaupun document semua lengkap
kena cari lah company lain. kalau dh company tu tk elok buat nak terhegeh minta dkt diorang en? lagipun Aeon credit ni interest tinggi gila wei nangis beb nak byr
montyashley is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2020, 12:52 PM   #12
montyashley
Junior Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 27
org terdesak nak pakai duit mana pikir benda ni dh haahahahah
kena jadi bijak lah sikit. kalau kau tk bijak confirm kena kencing punya dgn diorang ni. mana tahu kau tk check company tu last last diorang tu ahlong tk ke mampos hidup kau hahaha
montyashley is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2020, 12:53 PM   #13
montyashley
Junior Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 27
kena try byk bank. jangan try satu je. mesti ada yg lulus punya
before this dah 6 bank saya try pinjam untuk beli kete myvi. semua reject wei time tu. alasan sbb komitmen byk. dah byk hutang lah kiranya. padahal gaji saya cukup je lagi nak tambah hutang beli kete
montyashley is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 03:56 PM   #14
matakaki
Junior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 17
before this dah 6 bank saya try pinjam untuk beli kete myvi. semua reject wei time tu. alasan sbb komitmen byk. dah byk hutang lah kiranya. padahal gaji saya cukup je lagi nak tambah hutang beli kete
Klu tgk kat facebook tu ade je parkson loan, koperasi loan terpaksa lah tengok sana klu tak lulus.
matakaki is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 04:00 PM   #15
ida_yan
Junior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 11
before this dah 6 bank saya try pinjam untuk beli kete myvi. semua reject wei time tu. alasan sbb komitmen byk. dah byk hutang lah kiranya. padahal gaji saya cukup je lagi nak tambah hutang beli kete
Tak de orang dalam ke? I buat loan kereta dengan cousin lepas camtu je, sbb keje bank
ida_yan is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump